SALTO Systems lanserar ny version av SPACE passersystem

Öbergs Lås & Nycklar » Nyheter » SALTO Systems lanserar ny version av SPACE passersystem

SALTO SPACE är en nätverksbaserad programvara för administration av passerkontroll – online, wireless online, mobile solutions och offline SVN i samma system.

Den senaste versionen 5.0 har stöd för den nya datalagen GDPR som trädde i kraft inom EU den 25 Maj.

SALTO BLUEnet och en ny version av JustIN Mobile – där du öppnar dörren med din mobiltelefon – är andra viktiga nyheter för användarna.

BLUEnet är SALTO Systems’s nya trådlösa teknologi för kommunikation med trådlösa dörrkomponenter och använder Bluetooth interface för kommunikation. Detta gör att man styra läsarna trådlöst i realtid även om man inte har kabeldragning.

JustIn mobile stödjer nu även NFC (Near Field communication) som kommunikationssätt i tillägg till Bluetooth. Detta gör att även SALTOs läsare Mini och GEO elektronisk cylinder enkelt kan öppnas via mobiltelefoner med stöd för NFC.

Via NFC kan användaren öppna dörren genom att bara lägga mobiltelefonen på det elektroniska låset, utan att behöva logga in i en app. Kommunikationen har AES 128-bit kryptering för både NFC.

Den senaste versionen kan även hantera SEOS teknologin vilket ger större möjlighet till kompatibilitet med andra system.