DNA-märkning

Öbergs Lås & Nycklar » Nyheter » DNA-märkning

DNA märkning

 

 

DNA-märkning med mikropunkter

 

Genom att stöldskyddsmärka avskräcker du tjuven och ökar dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. SSF DNA-märkning ger dig ett effektivt stöldskydd då märkningen innehåller både DNA och mikropunkter.

pil grön Enkel att använda

Märkningen är enkel att applicera – du penslar den bara på ett antal ställen på föremålet du vill märka. En sats räcker till ca 30 mindre föremål eller 10 större, såsom mopeder, cyklar och trädgårdsmaskiner.

pil grön Avskräcker tjuven

Till din märksats får du varningsdekaler att sätta på dina fönster som varnar tjuven att det finns märkta föremål i hushållet. Tester i engelska provområden visade att DNA-märkning förebygger inbrott och stöld med upp till 83%.

Det ingår också petsäkra varningsetiketter som du kan fästa på de föremål du har märkt. Det gör det svårare för tjuven att sälja dina saker vidare och lättare för Polisen att veta att föremålen är märkta.

pil grön Omöjlig att ta bort

SSF DNA-märkning är i princip omöjlig för tjuven att avlägsna helt, då minsta partikel av blandningen innehåller en fullständig DNA-kod. Vill du sälja ditt märkta föremål kan du skriva över föremålet på den nya ägaren.

pil grön Lätt för Polisen att hitta och avläsa

Märkningen reagerar på UV-ljus vilket gör den lätt att hitta för Polisen. Då SSF DNA-märkning innehåller både DNA och mikropunkter minimeras även tiden det tar för polisen att hitta dig som ägare.
Mikropunkterna går nämligen att avläsa på plats med handmikroskop. Skulle alla mikropunkter ha avlägsnats kan DNA-märkningen istället topsas för ett prov som skickas till laboratorium.

pil grön Internationellt spårbar

Den unika DNA-koden och PIN-numret i mikropunkterna registreras på dig som ägare i två databaser – en svensk och en internationell. Märkningen ökar därför dina chanser att få tillbaka stulna ägodelar även om du har fallit offer för en internationell liga eller blivit av med din dator på semesterresan.

Registreringen ingår vid köp av SSF DNA-märkning och dina märkta ägodelar är under obegränsad tid framöver sök- och spårbara för SSF och Polisen.